Boldog Óvoda
LETTÜNK!  

A Gesztenye óvoda 2023-2024-es-es nevelési évben elnyerte a Boldog Óvoda címet!

A gazdagító programot 2023-ban pályáztunk meg, és sikerült megnyernünk.

A Boldog Óvoda kezdeményezés mögött a Jobb veled a világ! Alapítvány, Dr. Bagdi Emőke és Bagdi Bella áll, neves szakemberekkel kiegészülve, akik óvodás korosztályra (is) kidolgozott módszertani könyvvel, zenei
anyaggal, kártyajátékkal segítik a pedagógusokat ebben a munkában.

Olyan óvodák vehetnek részt ebben a projektben, akik fontosnak tartják azt, hogy a gyermekeket már
óvodás kortól tudatosan a pozitív gondolkodásra neveljék. Ennek érdekében minden hónapban egy
alkalommal tartunk a gyermekeknek egy „boldog órát”, ahol játékosan formáljuk érzelmi
hozzáállásukat. Az óvodai életünk mindennapjaiba is próbáljuk beleszőni az optimista gondolkodást
vidám játékokkal, zenével, tánccal.

Amit kínál a program: 

Középpontban a gyermekek érzelmi világának  gazdagítása: 

Tematika

Havonta frissülő témák (Hála, optimizmus stb.) segítségével vezetjük be a gyermekeket a pozitív szemléletmód elsajátításának alapjaiba. A program igazodik a gyermeki lélekhez közel eső témákhoz. Számukra kedves és érdekes témákon keresztül történik a játékos ismeretszerzés(Pl: Barátságok támogatása, jócselekedetek, hála érzése egymás iránt. )

Szülők bevonása

Minden hónapban frissülő naptárak a hónapnak megfelelő témában. Ezek segítségével a szülő könnyen bekapcsolódhat a programunkba és így a család is aktívan hozzájárulhat a gyermek ismereteinek gazdagításához.

Eredményesség

A program tudományos kutatásokon alapul és bizonyítottan eredményes a gyermekek tanulási képességeinek megalapozásában, iskolában pedig azok hatékony fejlesztésében.

Szemléletünk

Hitvallásunknak tekintjük, hogy a program az óvodai mindennapok egészét átjárva fejtheti ki legjobban jótékony hatásáait. Az akutális havi téma minden óvodában töltött napunkat áthatja. A gyermekek játékosan fejlődnek és lehetőséget kapnak a pozitív életszemlélet elsajátítására már ebben a fiatal korban. Ezen készségek fejlődése pedig bizonyítottan hozzájárul a sikeres és boldog élet alapköveinek letételéhez.
Boldogságórák

Boldogságórák

Pedagógusaink minden témának megfelelő "Boldogságórákat" állítanak össze, amelyeknek megélése jótékonyan hat a gyermekek társas kapcsolataira, játékára, lelki egészségére.

Letölthető segédanyagok Szülők számára 

Hamarosan!